Hoofdluis herkennen

Hoe kan ik hoofdluis herkennen?

Vaak duurt het wel even voordat iemand last heeft van hoofdluis. Sommige mensen krijgen dan ook pas een week tot wel twee weken na de besmetting last van jeuk. Nu is jeuk natuurlijk niet het enige verschijnsel waaraan u hoofdluis kunt herkennen. U kunt de hoofdluizen en neten namelijk ook gewoon zien. Het probleem is echter dat u daar niet dagelijks op kunt controleren.

Wanneer u toch regelmatig wilt controleren op hoofdluis dan kunt u het beste op de hoofdhuid kijken. Daarnaast zitten luizen ook erg graag achter de oren, in de nek of onder een pony. Daar is het immers donker en warm, wat voor de hoofdluis perfect is. Hoofdluizen bewegen zich echter snel, waardoor het niet zo gemakkelijk is om ze te vinden.

De makkelijkste manier om hoofdluis te herkennen, is misschien wel door zo dicht mogelijk op de hoofdhuid te zoeken naar neten. Neten bewegen namelijk niet, omdat ze vastgeplakt zitten aan haren. Daarnaast zijn ze grijs/wit, een kleur die, vooral in de donkerdere haarkleuren, makkelijk te vinden is. Bij mensen met blond haar zijn neten wat lastiger te zien.

Hoofdluis herkennen wordt makkelijker wanneer u precies weet hoe een hoofdluis eruit ziet. Sommige mensen zien roos soms aan voor luizen of neten, maar de hoofdluis is donkerder van kleur. Op de pagina hoofdluis leest u meer over het uiterlijk van de hoofdluis.

Als u hoofdluis wilt bestrijden, zijn hier verschillende producten voor te vinden, zowel bij de drogist als online bij een webwinkel als hoofdluis.nl. Hier verkopen ze verschillende anti-luis producten, shampoos en kammetjes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *